Posted by on

Ανοίγουν οι κάνουλες

image.ashx

Με τη ζήτηση να κυμαίνεται προς το παρόν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και με τη διαδικασία εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ξεκινά σήμερα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στην Αθήνα και στην περιφέρεια.

Το πετρέλαιο, πάντως, θα πωλείται την εφετινή περίοδο φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης, πάντως, θα πωλείται την εφετινή περίοδο φθηνότερα σε σχέση με πέρυσιΗ λιανική τιμή του υπολογίζεται στο 1,04 ευρώ ανά λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα και στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στις εγκαταστάσεις.

Αντιθέτως, θα είναι ακριβότερο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας και θα κυμανθεί στο 1,10 ευρώ ανά λίτρο.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα παραλάβουν το πετρέλαιο σε φθηνότερη τιμή κατά 0,35 λεπτά το λίτρο μέσω της επιδότησης και άρα της επιστροφής φόρου που δικαιούνται.

Το εν λόγω επίδομα μπορούν να λάβουν:

– οι άγαμοι φορολογούμενοι με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία η αντικειμενική αξία των οποίων δεν ξεπερνά τα 200.000 ευρώ

– ζευγάρι έγγαμων με συνολικό ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία η αξία της οποίας δεν ξεπερνά τα 300.000 ευρώ

– μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα έως 43.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Για κάθε προστατευόμενο τέκνο του δικαιούχου το εισοδηματικό κριτήριο των 40.000 έως 43.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ, ενώ αντίθετα δεν αναπροσαρμόζονται τα περιουσιακά κριτήρια.

Από την επιδότηση εξαιρούνται:

– τα φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώνουν ότι φιλοξενούνται
– τα φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώνονται ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου
– τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΕΙΧ άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των οκτώ μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης όπως αυτά δηλώνονται.

Προβλήματα με τα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών

Εν τω μεταξύ, παράταση της προθεσμίας εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών στα πρατήρια της περιφέρειας, καθώς και στους μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων, με επιστολή προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, προειδοποιώντας, σε διαφορετική περίπτωση, για προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ, βασικοί λόγοι της μη ανταπόκρισης στη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης παραμένουν:

• η εκκρεμότητα ογκομέτρησης χιλιάδων δεξαμενών, από μόνο τέσσερις διαπιστευμένες και πιστοποιημένες εταιρείες από το ΕΣΥΔ και
• η μη ολοκλήρωση από τις εταιρείες της εγκατάστασης του συστήματος εισροών – εκροών σε πρατηριούχους και εμπόρους, λόγω έλλειψης εξαρτημάτων του συστήματος και αδυναμίας ανταπόκρισης στα χρονοδιαγράμματα εγκατάστασης.

Translate »
SYGRISIS Property Estate Επικοινωνία
Στείλτε μας το μήνυμά σας
Send